Tips Om Zelf Tapas Te Maken

Published Nov 21, 20
5 min read

Tapas Recepten Voor Een Spaanse Avond



Dit is misschien wel het meest populaire borrelhapje bij ons thuis! Luxe, lekker en toch heel simpel te maken. Deze Oosters gemarineerde varkenshaas doet het goed als tapa, warm borrelhapje of als amuse voor een (kerst)diner. Door het vlees aan het eind van de baktijd nog even te bestrijken met honing krijgt het een lekker […].

Voor ca. 50 stuks 500 g gehakt hoh 1 grote ui gesnipperd 4 teen knoflook geperst 2 tl (ruim) Gember 2 hele grote madame jeanette ontpit en fijngehakt 2 tl zout Snufje zwarte peper 2 tak selderie fijngehakt 2 el ketjep asin 50 velletjes Filodeeg Meng het gehakt met de ketjap, geperste knoflook, versnipperde ui, de gember, zout, zw peper, fijn gehakte selderie en de Madame Jeanette’s of adjoema’s waar je de zaadlijsten uit verwijderd hebt.

Tapas Recepten - 1.106 Tapas Gerechten

Tapas zijn kleine veelzijdige hapjes die hun oorsprong vinden in Andalusië in Spanje, maar inmiddels ook in de andere delen van Spanje, in grote delen van Europa, en zo ook in Nederland, goed zijn ontvangen. Tapas zijn een beetje te vergelijken met het in Nederland beter bekende bittergarnituur, tapas zijn echter veel gevarieerder en zeker een stuk gezonder.

Het zomerse klimaat van Spanje is ons allemaal wel bekend. De warme dagen maken dat het avondeten vaak pas laat op de dag (soms pas om 22. 00 uur) genuttigd wordt. De tapas zijn dan de “overlevers” tot die tijd. Na gedane arbeid wordt er met vrienden, collega’s en/of buurtgenoten een aperatief gedronken in de bar.

Met Deze Tapas Recepten Maak Je Elke Avond Compleet

Dit had twee redenen; als eerste werden deze schoteltjes met hapjes gebruikt als deksel (tapas is het spaanse woord voor deksel) om vliegen en andere insecten uit het drankje te houden, ten tweede zorgt het eten van een hapje bij het drinken van een alcoholische versnapering voor een betere opname van de alcohol in het lichaam.

Bij tapas wordt vaak droge sherry, jonge wijn of cava gedronken. Vroeger waren de tapas bij de prijs van het drankje inbegrepen, met het steeds uitgebreider worden van de tapas is dit helaas bijna nergens meer het geval. Tapas bestaan in vele uitvoeringen, van relatief eenvoudig tot kleine culinaire hoogstandjes.

De Beste Tapas Restaurants

Je hebt de kleine knabbels die gewoon met de vingers gegeten kunnen worden, je hebt de wat grotere hapjes die aan een prikker, de zogeheten Pincho, zijn geregen, of de tapas geserveerd in “Cazuelas”, de bekende kleine bruine aardewerken schaaltjes, deze tapas worden dan vaak met mes en vork gegeten.

5x klassieke Spaanse tapas recepten - Chickslovefood   Tapas recepten,  Spaans eten recepten, Tapas etennl.pinterest.com3 makkelijke tapas recepten!libelle.nl


Op de spiesjes staat namelijk de prijs van de betreffende tapas genoteerd en aan het einde van de avond verzameld de gast zijn pinchos en gaat hiermee afrekenen. Serranoham – Waarschijnlijk de meest bekende spaanse ham, deze ham wordt zeker 12 maanden aan de lucht gedroogd en is afkomstig van de billen van spaanse bergvarkens en heeft een mild zoute smaak.

De 80+ Beste Afbeeldingen Van Tapas Recepten

Chorizo – Ook in Nederland wordt deze paprikasalami steeds bekender. Hij bestaat voornamelijk uit varkensvlees, spek, paprikapoeder, knoflook en oregano. Deze worst dankt zijn unieke, hartige smaak aan het gistingsproces dat tijdens het drogen en roken ontstaat. Sardines – Klein visje die, vaak ingelegd in azijn, wordt gebruikt. Anjovis – Klein visje welke, net als de sardines, vaak wordt ingelegd in azijn of citroensap.

Garnalen – Zowel in grote als kleine variant onmisbaar in een tapasbar, de kleine garnaal wordt gebruikt in salades of gepureerd door visballetjes. De grote garnaal rijg je aan een pincho of eet je gefrituurd, gebakken of gegrilld als fingerfood. Kaas – Spanje is rijk aan verschillende kaassoorten, er wordt zelfs gezegd dat Spanje meer kaassoorten kent dan Frankrijk, maar veel hiervan zijn streekgebonden producten en worden niet geëxporteerd, dit maakt dat ze vrijwel onbekend zijn voor de rest van Europa.

Tapas- En Pinchos Recepten Vind Je Bij Ons

Groente – Spanje is rijk aan vele heerlijke groenten denk bijvoorbeeld aan paprika’s, tomaten, aubergines, courgette, artisjok en pepers deze kunnen op verschillende manieren bereid worden, gegrild, gerookt, ingelegd in azijn of gemarineerd in een kruidige olijfolie. Fruit – Fruit wordt bij tapas vooral gebruikt als zoete tegenhanger voor ham, spek en kaas. Club sandwich.

Naast bovengenoemde ingrediënten is olijfolie een onmisbaar element - Vlammetjes. Spanje is de grootste olijfolie producent ter wereld. Voor over salades en voor marinades kan het best gekozen worden voor een olijfolie extra virgine (aceite de oliva virgin extra) , deze olie wordt verkregen uit de eerste koude persing en levert de meest verfijnde smaak op.

Tapasrecepten: Makkelijk Zelf Tapas Maken

Als laatste mag natuurlijk de knoflook niet ontbreken, het dessert is waarschijnlijk de enige Spaanse maaltijd waar deze smaakmaker niet in voorkomt. Tapas maken geeft de maker ontzettend veel ruimte en vrijheid bij het maken van een lekkere snack. Hoewel er in Nederland inmiddels legio aan tapasbars en tapasrestaurants te vinden zijn is het zelf bereiden van tapas een hele leuke bezigheid.

Met gebruik van de juiste ingrediënten een garantie voor een geslaagde avond. Met onderstaande recepten van een aantal klassiekers maakt u alvast een goede start: 16 ongekookte gamba’s 50 ml olijfolie 2 tenen knoflook 1/2 gedroogde rode peper 2 el vers geperst citroensap fijngesneden peterselie Pel de gamba’s en verwijder het donkere darmkanaal, haal de kop eraf maar laat de staart zitten.

Tapas- En Pinchos Recepten Vind Je Bij Ons

Snijdt de knoflook en de rode peper in fijne dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en voeg de rode peper en de knoflook toe. Fruit het iets aan maar zorg dat de knoflook niet te bruin kleurt. Voeg de gamba’s toe en bak deze tot ze mooi roze zijn.

Besprenkel ze met citroensap en strooi de peterselie erover. Het darmkanaal kan het best verwijderd worden door met een scherp mesje een snede te maken van kop tot staart. Trek het darmpje er vervolgens met de punt van het mes uit. 10 plakken serranoham 20 teentjes ingelegde knoflook 20 verse dadels 2 el olijfolie In dit recept is het het lekkerste om te kiezen voor ingelegde knoflook, leg hier voor de tenen knoflook minimaal 1 dag van te voren in olijfolie.

Navigation

Home

Latest Posts

De 10 Beste Restaurants In Haarlem

Published Nov 25, 20
5 min read

Tips Om Zelf Tapas Te Maken

Published Nov 21, 20
5 min read

De 10 Beste Restaurants In Haarlem

Published Nov 04, 20
5 min read